Categorie: Escape Room

Een escape room is een activiteit waarbij je opgesloten wordt in een ruimte. Aan de hand van puzzels en raadsels zul je een uitweg moeten zien te vinden. Je krijgt hiervoor meestal een uur de tijd.

Waarschijnlijk heb je gehoord van een escaperoom van een van je vrienden of collega’s.

De definitie van een escaperoom?

Er is geen algemene definitie van het begrip escaperoom. In een escape room kun je je dus letterlijk op laten sluiten, de deur gaat op slot en jij moet (samen met anderen) zo snel mogelijk uit de kamer ontsnappen. Meestal is dit binnen 60 minuten. Uiteraard kun je eenmaal binnen gebruik maken van cryptische aanwijzingen, die je stapje voor stapje richting de uiteindelijke sleutel helpen om de deur van binnenuit te kunnen open.

Slaag je daar binnen de gestelde tijd in? Gefeliciteerd! Dat lukt zeker niet iedereen! Want jullie hebben de escape room weten op te lossen binnen de tijd. Gelukkig zijn er steeds meer escape rooms in België en Nederland, dus je kunt snel je volgende escape room gaan doen.

In een escaperoom word je opgesloten met verschillende mensen in een kamer of omgeving waar puzzels en raadsels aanwezig zijn die jij moet zien te ontdekken en oplossen om de kamer binnen een bepaalde tijd te verlaten.

De uitdaging van een escape room

Uit een escape room komen is veelal nog een hele uitdaging. Een escape room vraagt je om puzzels op te lossen en aanwijzingen op te volgen of verbanden te zien. Des te beter je daarin slaagt, des te meer progressie je boekt en des te dichter je bij de uiteindelijke ontsnapping komt. Je beleeft emoties als angst, stress, blijdschap, verslagenheid en euforie, binnen een erg kort tijdsbestek. Eenmaal binnen is het knop om en een hele andere wereld beleven. Je gaat door een emotionele achtbaan, waarbij het boven de kunst is om zo goed mogelijk samen te werken met de mensen om je heen. Dit kunnen vrienden zijn, maar ook collega’s of familie.

Groepssamenstelling
Het is aan te raden om de escape room in te gaan met mensen die elkaar aanvullen. Want samenwerken is in elke escape room een vereiste wil je er op tijd uitkomen. Wij hebben een beeld gemaakt bij de ideale groepssamenstelling in een escape room mocht je daar hulp bij kunnen gebruiken. Een escape room of escape game vormt op die manier een geweldige uitdaging, waarmee je op een bijzondere manier in een live game kunt starten.

Of je nou als vrijgezellenfeest een escaperoom wilt spelen, met je collega’s in de vorm van een teamuitje of met vrienden. Een escaperoom is een heel speciaal en bijzonder uitje waarbij velen na hun eerste ervaring zo snel mogelijk de volgende willen gaan spelen.

Het uitje dat verder gaat

Eenmaal de escape room gedaan is het bij veel uitbaters niet meteen klaar. Er zijn verschillende escape rooms die hun service ook steeds verder uitbreiden. Bij veel nieuwe escape rooms zit catering, groepsfotografie of bijvoorbeeld kleine cadeautjes die worden achtergelaten in de kamer en die de gasten mee kunnen nemen. Escape rooms zijn allang niet meer de kamers zoals ze in het begin waren. Ze ontwikkelen zich tot steeds creatievere dagjes uit.

Ben je op zoek naar een leuke uitdaging met vrienden of wil je samen met je vriend of vriendin nagaan hoe vindingrijk jullie eigenlijk zijn? Zorg dat je goed bestand bent tegen wat stress en probeer helder na te denken. Je hebt dan de grootste kans om de adventure room te ontspannen en een escape room op je lijstje van prestaties bij te schrijven.

Hopelijk weet je nu wat een escape room is. Zoek welke escape er bij jou in de buurt zit:

Je lichaam als controller in VR show

Je lichaam als controller in VR show

De ultieme virtual reality show, waarin teams tegen elkaar springen, rollen, en kruipen om te bepalen wie de beste speler is. Sport en games worden verbonden. Je gehele lichaam als controller, uniek in de wereldLees meer

The Escape Hunt Experience Maastricht

The Escape Hunt Experience Maastricht

Met 6 escape rooms in Maastricht in 3 verschillende thema’s is The Escape Hunt Experience Maastricht dé locatie voor een dagje uit in Maastricht. Iedereen kan bij The Escape Hunt Experience Maastricht terecht – bedrijfsuitjes,Lees meer

Room of riddles escape room

ROOM OF RIDDLES, ESCAPE GAMES

STEL JE DREAMTEAM SAMEN EN BEVRIJD JEZELF UIT DE ESCAPE ROOMS VAN ROOM OF RIDDLES Room of Riddles biedt jou de spannendste en uitdagendste indoor activiteit van Antwerpen. In vijf spannende escape rooms vecht jijLees meer

Escape Room

Escape Room beekbergen

Escape Room Maak de boeking op deze site met kortingscode vrijgezellenfeest en ontvang 5 % korting bij Escape Room beekbergen!      

TB Events vrijgezellendag

TB Events – aanbieder van Vrijgezellenfeesten.

Alle uitjes, ontwikkelen we zelf en passen we, zo nodig, aan op de klant. TB Events – aanbieder van Vrijgezellenfeesten in Nederland, België en Duitsland. Wij hebben diverse activiteiten  ons assortiment voor een vrijgezellenfeest mannen enLees meer